Честитка „За будућност Херцег Новог и Боке“

Свом српском народу, грађанима Србије и њеном руководству, конзулу Републике Србије у Херцег Новом Мићу Роговићу, клуб одборника „Нова српска демократија и Права Црна Гора – За будућност Херцег Новог и Боке“ честита Дан државности Србије.

Овог дана сјећамо се бесмртног подвига наших храбрих предака који су прије 230 година подигли Први српски устанак и на овај дан 1835. године донијели Сретењски устав. Чиме је започета изградња модерног – друштвено политичког система, који је и данас тежња многих савремених друштава.

Сретење је оса спајања херојске борбе за независност, вјечитих тежњи српског народа идеалу слободе и политичке самосвијести српског националног бића.

И сам препознајући значај Првог српског устанка, Његош је свој Горски вијенац посветио „оцу Србије“, вођи  устанка Ђорђу Петровићу – Карађорђу и тиме нераскидиво  везао прошлост и будућност Србије и Црне Горе. Оставивши нам у аманет његовање заједништва нашег народа.

Увјерени у даљи развој и просперитет Републике Србије, као и у заштиту националног интереса, поручује на крају честитке клуб одборника „Нова српска демократија и Права Црна Гора – За будућност Херцег Новог и Боке“

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here