Чешки туроператори показују велико интересовање за Црну Гору

Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са националном авио компанијом Ер Монтенегро организовала је пословну радионицу и презентацију у Прагу за чешке туроператоре и медије. Пословна радионица реализована је у оквиру сајма туризма у Прагу, а на којем су локалне туристичке организације и црногорска туристичка привреда представиле цјелокупну понуду Црне Горе.

Представници НТО, локалних туристичких организација и привреде одржали су бројне састанке са туроператорима, који су показали велико интересовање да уврсте Црну Гору или обогате програме за Црну Гору, које већ нуде својим клијентима.

-Већ неко вријеме имамо Црну Гору у нашој понуди. Врло су нам значајни директни летови ка вашој држави и заиста имамо одличну сарадњу са туристичким агенцијама и хотелима. Досада највише партнера имамо на приморју, али вјерујемо да ћемо проширити понуду за Црну Гору, а управо ова радионица нуди одличне могућности за то, истакао је Томаш Канда испред туроператора Чедок.

Заступник Ер Монтенегра у Чешкој и Словачкој, Павел Точик, који има дугогодишње искуство у туризму и у директном је контакту са чешким и словачким туроператорима, поручује да влада велико интересовање за Црну Гору.

-Овакви догађаји су нам неопходни како би туроператори видјели колико је импресивна понуда Црне Горе. На радионици смо имали одличне хотеле и локалне туристичке организације које су показале све могућности које има ова дестинација. Владало је прилично велико интересовање и сигуран сам да ће ово имати позитиван ефекат на предстојећу сезону. Заиста могу потврдити да интересовање за Црну Гору расте из године у годину, закључио је Точик.

Стратешки партнер НТО ЦГ, авио компанија Аир Монтенегро од ове године ће повезивати Црну Гору са још једним градом у Чешкој. Поред летова ка Брну и Прагу, ове године ће летјети и ка трећем граду по величини у Чешкој, Острави.

-Поносни смо што директним летовима наше компаније повезујемо Црну Гору са Чешком и са Словачком. Ове године то чинимо уз планирани ред летјења, из Тивта за Брно, до три пута недјељно од јуна до септембра; из Тивта за Праг до пет пута недјељно од маја до октобра, те из Подгорице за Братиславу до три пута недјељно од јуна до септембра. Вођени великим интересовањем туриста из Чешке и Словачке за Црну Гору, ове године смо додатно проширили нашу понуду уводећи нову линију, Подгорица – Острава. Према овој дестинацији ћемо саобраћати једном недјељно, од јуна до септембра текуће године, закјучила је Милена Стојановић, шефица продаје и подршке клијентима компаније Ер Монтенегро.

Како истичу из НТО ЦГ, овај вид промоције је врло важан како би наша туристичка привреда имала прилику да директно промовише своју понуду потенцијалним клијентима.

-Јако нас радује што се велики број туристичких привредника пријавио на ову радионицу имајући у виду да је ово један од најбољих начина њихове промоције, гдје могу имати непосредан контакт с туроператорима. Посјета са Чешког тржишта показује растуће трендове и сигурни смо да ћемо уз добру авио повезаност и уз адекватну промоцију наставити да биљежимо добре резултате на овом тржишту. Према подацима Управе за статистику МОНСТАТ, током претходне године имали смо око 53% више долазака туриста из Чешке у поређењу са 2022. годином, те око 32% више у односу на 2019. годину, поручили су из НТО.

Пословној радионици у Прагу су поред НТО ЦГ и компаније Аир Монтенегро присуствовали: локалне туристичке организације Будве, Херцег Новог, Бара и Тивта, Монтенегро Старс, Будванска ривијера, хотел Олеа Улцињ, Маестар Хотел енд Касинос и Авала ресорт & Вилас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here