Челници три бокељске општине на поноћној миси у Котору

У катедрали Светог Трипуна, которски бискуп монс. Иван Штироња предводио је свечану поноћну мису и позвао на мир, љубав, заједништво и прекид рата у свијету. Поноћној миси присуствовали су предсједници општина Херцег Нови, Тиват и Котор, Стеван Катић, Жељко Комненовић и Владимир Јокић.

Которски бискуп, монсињор Штироња казао је да је Божић са својом поруком љубави и мира, одговор свима онима који, било свјесно или несвјесно, изазивају страх, кризе, раздоре и ратове. Како је рекао прави пут до правога мира је „чинити добро, храбро се супроставити злодуху који разара и убија; нека се охолост замијени понизношћу, бахатост благошћу, злоћа добротом“.

-Наш свијет је наша породица, наш град, мјесто и земља у којој живимо. Нека се становници овога града и земље сједине са анђелима и весело запјевају, без обзира које су вјере. Нека запјевају јер су људи. Слава на висинама Богу, а на земљи мир људима, миљеницима његовим. Тако ћемо учинити велики корак према миру и једни према другима. Желим и молим милост и снагу од Бога да му омилимо и будемо и останемо до краја живота његови мироносци и миљеници. То је пут истинског и вјечног мира и радости. Пођимо и храбро ходимо тим путем мира и љубави, поручио је између осталог у божићној поруци монс. Иван Штироња.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here