ЦЕДИС: Потрошња струје 12 одсто већа у односу на октобар   

Kорисници електродистрибутивног система су у новембру преузели укупно 223.983.471 кWh електричне енергије, што је око 12 одсто више у односу на октобарску потрошњу и пет одсто више у односу на енергију преузету током истог периода претходне године.

Највише електричне енергије, око 38 одсто, дистрибуирано је корисницима на подручју Подгорице, Даниловграда, Тузи и Цетиња (Регион 2). Очитано је укупно 404 492 бројила, или 94 одсто од укупног броја (неочитана мјерна мјеста налазе се у објектима који нису стално настањени). Проценат очитаности на мјерним мјестима која су опремљена новим, електронским бројилима је 99 одсто, саопштено је из Црногорског  електродистрибутивног  система. 

Екипе Сектора за одржавање су у новембру на 10/0,4 кV нивоу реализовале 2 108 интервенције на терену. Вриједност радова на одржавању електроенергетских објеката (10/0,4 кV) износила је око 266 000 еура. На дистрибутивну мрежу је у новембру прикључено 514 нових корисника.

Претходног мјесеца извођени су радови на уградњи реклозера и сецесионера на осам 10 кV далеквоода у Kолашину и Бијелом Пољу. Током новембра на подручју Црне Горе је уграђено 26 нових, електронских бројила. Укупан број мјерних мјеста у Црној Гори која су опремљена електронским бројилима на даљинско управљање је око 339 000, чиме је покривено око 80 одсто потрошача.

Основна дјелатност ЦЕДИС-а је дистрибуција електричне енергије, изградња и одржавање дистрибутивних објеката и мреже. ЦЕДИС дистрибуира електричну енергију за око 430 000 корисника на подручју Црне Горе, наведено је у Саопштењу Службе за корпоративне комуникације ове компаније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here