ЦДПР уљепшао просторије Дома за старе у Петровцу

Чланови Црногорског друштва за борбу против рака (ЦДПР), које је предводио секретар Домагој Жарковић, током благих дана од 25. децембра, када Божић славе вјерници по грегоријанском до 7. јануара када га славе они који поштују стари Јулијански календар, посјетили су традиционално Дом за старе у Петровцу, који воде часне сестре Фрањевке на челу са управитељицом самостана Свети Вид, м. Анђелином.

Том приликом предати су радови студентица Факултета ликовних умјетности (ФЛУ) са Цетиња – Одсјек за графику: Милице Ћуктераш, Снешке Бојић, Душице Трцете, Илине Симуновић, Јоване Мијановић, Ирене Кандић, Анђеле Дурутовић, Јелене Јолић, Софије Роксандић, Јоване Вујић и Миланке Мирковић, саопштено је из ЦДПР-а.

Са претходним донацијама односно цртежима и графикама, сада и нови радови красе просторије Дома и чине простор љепшим и угоднијим за боравак пацијентица и часних сестара које их његују.

– Надамо се да редовним и традиционалним посјетама у благим празничним данима исказујемо старим, немоћним и болеснима, који су ту смјештени, да нису напуштени и заборављени, а све захваљујући часним сестрама које их несебично и брижљиво држе у добро опремљеном и уредном амбијенту Дома у прелијепом Петровцу. Искористили смо прилику и да пожелимо стављање у функцију у наступајућој години новог, већег и савременијег Дома гдје су радови при самом крају, јер таквих објеката у Црној Гори свакако недостаје – наведено је у саопштењу.

Управитељица Самостана Свети Вид и Дома за старе м. Анђелина, у име свих часних сестара и пацијентица Дома, топло је захвалила на посјети као и донијетим даровима. ЦДПР на овај начин увијек искористи пригодне прилике да у оквиру скромних могућности помогне Дом за старе у Петровцу, као и сличне установе које се баве здравственим и социјалним радом.

– Надамо се да ћемо наставити и успјевати да и у будућности успјешно радимо као до сада током протеклих двадесет једну годину рада Друштва. Трудићемо се на овај и сличне начине колико нам то буду дозвољавала ограничена средства и могућности, да помогнемо свима којима помоћ нешто значи, не гледајући њен обим и вриједност, јер се у раду руководимо начелом да је свака пружена помоћ добродошла – поручили су из Црногорског друштва за борбу против рака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here