„Чаробњак из Оза“ прави позоришни спектакл за дјецу

Бајковита и магична представа за дјецу „Чаробњак из Оза“ синоћ је до последњег мјеста испунила салу Дворане Парк и одушевила малишане али и старије чланове њихових породица. Глумци Градског позоришта Подгорица успјели су да их фантастичном глумом, звучним и визуелним ефектима поведу у свијет маште, дочарају причу на невјероватан начин и приреде свима незаборавно вече.

„Чаробњак из Оза“ у режији Јагоша Марковића, већ дуго је на трону Градског позоришта Подгорица.  Дио сјајне екипе глумаца је и Новљанин Дејан Ђоновић који је у у изјави за РТХН казао да нема трему „на свом терену“, посебно када игра за најмлађе.

-Ова представа је одавно настала и ми смо баш срећни и поносни што је позвана да буде одиграна у Херцег Новом. Желећи да продужимо и на овај начин живот нашег редитеља  Јагоша Марковића , ову представу смо поново извукли и чини ми се да је сада раскошнија, са више емоција и то је неки наш начин захвалности Јагошу што нам је помогао да схватимо коју снагу и моћ може да има позориште. Кроз његове представе које играмо он и даље живи са нама, казао је Ђоновић.

Костими су јако маштовити, као и Јагошева режија и прича, казао је Ђоновић.

-Чаробно је просто нестварно, спектакуларно неке сцене изгледају, са сјеном, перијем , природним материјалима  на којима је Јагош инсистирао баш зелећи да све око нас може да игра. Да могу да играју и предмети, животиње, биљке,  као у бајкама, казао је Ђоновић.

Дио глумачке екипе је и Новљанин Милош Пејовић који истиче да је било предивно било играти пред херцегновским малишанима.

-Ја сам у ову представу ускочио умјесто Банета Поповића, али сам се са њом саживио. То је моја екипа из Градског позоришта, али било је уживање. Доста малишпана је пришло да нам се јави и то је било пресимпатично, казао је Пејовић.

Увијек је лијепо играти  , јер уживамо у игрању, казала је глумица Јелена Симић.

-Представа је захтијевна, потребна је одређена физичка активност и траје преко сат. Нас представи је било чаробно радити и са Јагошем право задовољство и помогне нам да лако освојимо глумачке задатке. Сала је увијек пуна када играмо, буде увијек и млађа и старија публика и баш ми је драго што је ово једна породична представа на коју сви радо долазе,   казала је Симић.

Представа Чаробњак из Оза одиграна је у оквиру програма 55. Празника мимозе.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here