„Чаробњак из Оза” Градског позоришта из Подгорице сутра у Дворани Парк

(Фото: Градско позориште Подгорица)

Програм 55. Празника мимозе обилује бројним културним спортским и забаним програмима, а посебно су посјећени они који су намјењени најмлађјима. У Дворани парк, у оквиру позоришног програма сутра (понедељак, 26. фебруар) биће одиграна  представа „Чаробњак из Оза” Јагоша Марковића, у продукцији Градског позоришта из Подгорице.

Према ријечима уреднице позоришног програма у ЈУК Херцег фесту, Милине Ковачевић, публику очекује прави спектакл.

Милина Ковачевић, ЈУК Херцег фест

– Долазак у позориште је понекад стварно велика авантура. Градско позориште из Подгорице једно је од пар у региону, које је кадро да на такав начин направи спектакл за дјецу, који је паметан, продукцијски савршен, а омогућава да представа буде права бајка, љепша од филма – наводи она.

Осим редитеља Јагоша Марковића и ауторке драматизације Александре Гловацки, одличној продукцији овог позоришног комада доприносие и сјајни глумци Кристина Обрадовић – Дороти, Јелена Симић – Страшило/Креатурица, Дејан Ђоновић – Лимени дрвосјеча/Креатурица, Божидар Зубер – Лав, Сања Поповић – Добра сјеверна чаробница/Добра јужна чаробница, Бранимир Поповић – Опака западна вјештица , Сејфо Сеферовић – Креатурица/Стражар и Филип Ђуретић – Креатурица/Стражар.

Представа је рађена према истоименом роману Френка Лајмана Баума.

Почетак је заказан за 18 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here