БУЋАР МАРКО ЛУКОВИЋ ПОЈАЧАО БК МЕЉИНЕ 1983

Бућарски репрезентативац Црне Горе и један од најбољих појединаца у нашој земљи, Марко Луковић, Нови је члан БК Мељине 1983, потврђено је данас РТХН-у из управе клуба.

Преговори између Луковића и предсједника клуба, човјека задуженог за ренесансу бућања у Мељинама, Радована Рајка Бојановића започети још јесенас, након завршетка прошлогодишње такмичарске сезоне, окончани су јутрос на обострано задовољство.

Према ријечима Бојановића, млади Луковић је играч врхунских играчких и људских квалитета, за кога су били заинтересовани готово сви клубови у нашој лиги.

– Част ми је и задовољство што је одлучио да појача баш наш клуб. Луковић је дошао из редова вицешампиона дрзаве, екипе Палме из Тивта. Заједно са Марком у клуб је дошао и искусни Трипо Луковић – информише први човјек БК Мељине 1983.

Из новог бућарског првологаша истичу да циљ није био само улазак у прву лигу и опстанак у њој, већ је амбиција пласман међу четири најбоље екипе у држави.

У клубу вјерују да је реална борба за титулу, а најављују довођење још једног појачања из Хрватске лиге, једне од најјачих у свијету, али детаље чувају за крај преговора.

– Прошли смо један исцрпљујући период, од клуба који је био угашен, преко новог почетка, уласка из треће у другу, па затим из друге у прву лигу. Сада размишљамо о борби за титулу. Вјерујемо у тај циљ – истиче Бојановић, некадашњи бућар који је из здравствених разлога морао да се повуче из професионалне каријере, али болест није учинила да изгуби љубав према бућању.

Бојановић подјећа да је клуб направио нове зогове у Мељинама, у шта су уложена огромна средства. У томе су имали несебичну помоћ локалне управе и људи из Секретаријата за друштвене дјелатности и спорт, што, како наводи Бојановић на најбољи начин оправдавају одличним играма и обећавају још боље резултате.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here