БРОЈНЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ СЛУЖБЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА УСЉЕД ОЛУЈНЕ БУРЕ

Припадници Службе заштите и спасавања Општине Херцег Нови су активни у више сектора. Током протеклог викенда  интервенисали су на уклањању дрвећа и грана на јавним површинама, гашењу запаљених димњака и у другим случајевима, проузрокованим јаким ударима буре и ниским температурама ваздуха.     

Према ријечима самосталног савјетника I  у Служби заштите и спасавања, Зорана Гамбера интервенисали су на скидању леденица у тунелу у Мељинама:

– Леденице су током јучерашњег дана скидане у два наврата,  како би уклонили опасност од обрушавања и евентуалних посљедица, које су могле проистећи из такве ситуације. У јутарњим часовима и око 21 час су за кратко обуставили саобраћај, како би обавили посао. Интервенисаће опет, ако  се буду појавиле леденице и представиле опасност за грађане и одвијање саобраћаја, казао је за РТ ХН , Зоран Гамбер.

Спасиоци, односно, ватрогасци су интервенисали и у другим  случајевима:

– На Камено су превозили воду у цистјернама. Уклоњено је дрво које је пало код Основне школе „Илија Кишић“ у Зеленици. Скинули су и поломљене гране са дрвећа, што је било ризично за пјешаке и возила. Уклоњено је и дрво на путу за Требесин, навео је Гамбер.

Усљед јаког вјетра имали су двије интервенције на гашењу  запаљених димњака.

– Апел да се димњаци одржавају, што се показало важним сегментом заштите приликом овог невремена. Ми смо позвали и прије грејне сезоне да сви обаве чишћење димњака и о томе смо објављивали  плакате на територији Општине Херцег Нови, што се тиче  безбједности домаћинстава и станара у објекатима, у којима се ложи, сматра Гамбер.

Ватрогасци, односно, спасиоци су интервенисали и када се обрушио дио лименог крова  са једног објекта у Зеленици. При томе су оштећени електрични каблови о чему су обавијештени надлежни, Комунална полиција и Центар безбједности.

Из Службе заштите и спасавања подсјећају грађане да у случају потребе, позову дежурне ватрогасце на телефон 123 , који је нон-стоп на услузи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here