Бројне активности током Недеље Црвеног крста

Недељу Црвеног крста, која се обиљежава од 8. до 15. маја у част оснивача ове хуманитарне организације Енрија Дунанта, херцегновска организација испунила је бројним активностима.

Волонтери ОО Црвени крст Херцег Нови дистрибуирају хуманитарну помоћ за социјално угрожено становништво, у току је обука волонтера, а биће организована и акција солидарности. Такође, у плану је и реализација креативних радионица за дјецу из Украјине, на којима ће се упознавати са нашим језиком, информише вд секретарка Црвеног Крста Херцег Нови, Милена Шћекић.

ВД секретарка Црвеног Крста Херцег Нови, Милена Шћекић

– Током ове недјеље у току је дистрибуција помоћи за социјално угрожено домицилно становништво, организујемо радионице за волонтере, односно едукација и обучавање наших младих волонтера, да би они могли даље да преносе то знање. Организваћемо акције солидарности прикупљања помоћи. Јесте у току дистрибуција помоћи прикупљене у претходном периоду, али већ морамо радити и занављати залихе за наредне мјесеце. Људи који су у стању потребе јављају се свакодневно, тако да смо и ми овабезни да будемо спремни да им пружимо основну помоћ – објашњава она. 

У плану је, како је казала, и реализација креативних радионица за дјецу из Украјине, која ће у наредном периоду почи да иду у школе и вртиће.

– Наши волонтери покушавају да им мало приближе језик и културу кроз креативне радионице, гдје они могу да цртају, бојају и да се играју али и да науче по неку ријеч нашег језика – наводи Шћекић.

Црвеном крсту Херцег Нови грађани се свакодневно обраћају, а осим хуманитарне помоћи општинска организација пружа и савјетодавну подршку и информишуе грађане на који начин могу да остваре своја права.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here