БРЂАНИН И ЗВАНИЧНО ДИРЕКТОР УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ

Влада Црне Горе именовала је данас Зорана Брђанина за директора Управе полиције, потврђено је ЦдМ-у. Према сазнањима тог портала на ту функцију je изабран једногласно. Брђанин је до сада био вршилац дужности директора УП.

Рођен je 1976. године у Дубровнику, Република Хрватска.
Kао стипендиста Министарства унутрашњих послова Републике Црне Горе 2001. године завршио је студије на Полицијској академији у Београду, а усавршавао се на Националној академији Федералног истражног бироа у Сједињеним Америчким Државама, Европском центру за безбједносне студије Џорж Маршал у Њемачкој, Међународној академији за спровођење закона у Сједињеним Америчким државама, Институту за лидерство и менаџмент из Велике Британије. Поред тога, стручно се усавршавао у оквиру одговарајућих програма и на одговарајућим семинарима Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, Полицијске академије у Даниловграду и Управе за кадрове.
Члан је неколико професионалних удружења, а између осталог и FBINAA – свјетско струковно удружење за спровођење закона, односно међународна организација-удружење службеника за спровођење закона, који су дипломирали на ФБИ Националној академији са експертизом у области спровођења закона, обуке, образовања и информација.
Брђанин је током ангажмана у Управи полиције, између осталог, обављао послове помоћника командира Станице полиције, замјеника командира Станице полиције, командира Станице полиције, начелника Одјељења безбједности, а сходно посебном налогу министра унутрашњих послова, и специјалног савјетника министра унутрашњих послова 2016. године. Од 2003. у ЦБ ХН био је на позицијама вишег инспектора – помоћника командира за прекршајну превентиву, вишег инспектора прве класе, самосталног полицијског комесара у Експозитури полиције Подручне јединице Херцег Нови. Радни ангажман је наставио у ОБ Kотор, затим у Сектору граничне полиције, а потом је био и главни полицијски инспектор за унутрашње истраге и контраобавјештајну заштиту у Одјељењу за унутрашњу контролу полиције, па начелник Одјељења за аналитику и унапређење рада полиције.
Брђанин је коаутор књиге-издања Управе полиције „Законик о кривичном поступку-приручник за полицијске службенике“ са одговарајућим моделима образаца за примјену Законика о кривичној поступцима који су употреби, а био је и члан значајног броја стручних радних група, између осталог, један од носилаца израде Правилника о начину обављања одређених полицијских послова и примјени овлашћења у обављању тих послова. Објављивао је и радове у стручном часопису Полицијске академије „Перјаник“, као и стручне текстове у часопису Управе полиције „Полицијски гласник“.
Награђиван је и похваљиван за допринос процесу реформе црногорске полиције.

Фото: УП ЦГ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here