Братски односи Добоја и Херцег Новог

Делегација Општине Херцег Нови, односно главни администратор Ненад Ђорђевић, секретар за локалну самоуправу Жељко Бајчета, Ана Шојић испред Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције, као и Љиљана Зарубица замјеница директорице ЈПУ “Наша радост” боравили су протеклих дана у званичној посјети Добоју.

Међусобна сарадња и могућности повезивања биле су теме разговора представника наше Општине са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем и сарадницима, а у културном дијелу програма малишани вртића „Наша радост” представили су се добојској публици играма из Боке и Црне Горе.

Однос и сарадња два града у наредном периоду ићи ће узлазном и убрзаном путањом, поручио је на пријему градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Градоначелиник Добоја, Борис Јеринић

– Радује ме посјета Ненада Ђорђевића са сарадницима, односно представницима извршне и законодавне власти, али свакако и са људима из предшколске установе, који су довели 11 малишана. Сарадња је почела одавно, али овом посјетом добили смо плод те сарадње – казао је он.

Добри пријатељски односи два града убрзаће сарадњу на културном и економском плану, али и на пољу спорта и образовања, а улога званичника је да пружи пуну подршку том процесу, сматра Јеринић.

– Жеља и опредјељење је да у неком наредном периоду нађемо начин да дође до братимљења ова два града. Оно што је моја жеља је да се у што скоријем року састанем са предсједником Општине Херцег Нови Стеваном Катићем, а овим путем га и позивам да нас посјети за Дан града Добоја – 28. јун – поручио је Јеринић.

Сарадња, као и пријатељски односи Добоја и Херцег Новог суштински постоје и биће унапређивани, истакао је Ђорђевић.

Главни администратор Општине Херцег Нови, Ненад Ђорђевић

– У Добоју смо ових дана у најбољем саставу. Ту изузимам себе, а мислим на дјечицу предшколског узраста, који се друже са вршњацима. Они су најбољи гарант да ће братски односи Добоја и Херцег Новог бити дугог вијека и на стабилним основама – казао је он.

Ђорђевић је челнике Добоја позвао у Херцег Нови на Празник мимозе, Дан Општине, као и кад год буду у могућности.

– Празник у Добоју је 28. јуна, у Херцег Новом је 28. октобра, у фебруару и марту су манифестације у оквиру Празника мимозе и увијек ће се наћи добра прилика да се у братским односима сретнемо и проводимо лијепе тренутке, све у користи грађана Добоја и Херцег Новог – поручио је Ђорђевић.

Помоћница директорица ЈПУ „Наша радост” Љиљана Зарубица казала је да у културно-умјетничком програму учествује осам малишана, који су у Добој дошли са родитељима и васпитачима.

Замјеница директорице ЈПУ „Наша радост”, Љиљана Зарубица

– Наша и директорица ЈПУ ,,Мајке Југовић” Анђелка Кузмић успоставиле су сарадњу, коју ћемо наставити. Позивам колегинице и дјецу да дођу и буду наши гости. Директорице ће се договорити о термину и ситуацији, а сарадњу и дружење ћемо сигурно наставити – казала је Зарубица.

Након састанка, представници херцегновске локалне самоуправе обишли су и малишане вртића ЈПУ „Мајке Југовић“ и Регионални музеј у Добоју. Старија група дјеце вртића „Наша радост” наступила је у прослави Дана града Добоја.

1 COMMENT

  1. Sta je ovo? Juce Foca,danas Doboj,da nece sutra u Cazin kod Fikreta Abdica?Evo postadosmo prijatelji i pobratimi sa pola Bosne?Nije mi bas najjasnija politika koju vodi nasa opstina sa Katicem na celu? Nas Nkvi ima prefiks Herceg a ne Bosanski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here