Божо Томашевић освојио бронзу на Балканском првенству у каратеу

На Балканском првенству за пионире, млађе кадете и сениоре, које је одржано у Београду од 3. до 5. јуна, Карате клуб Шотокан тим Херцег Нови је представљало седам такмичара .

Божо Томашевић освојио је бронзану медаљу и тако наставио низ успјеха клуба на балканским шампионатима. У првом колу Божо је судијским прегласавањем 4:1 био бољи од такмичара из Србије. У другом колу побиједио је представника Румуније 2:0, у четвртфиналу је побиједио такмичара из БиХ 2:0, док је у полуфиналном мечу изгубио 6:4 од такмичара из БиХ. У репасажу, односно борби за треће мјесто, побиједио је представника из Румуније 3:0.

Наши остали такмичари овог пута нису успјели да се домогну медаље. Првог дана наступ је имала Зоја Себа која је заустављена у четвртфиналу судијском неправдом и тако оштећена за даљи пролаз, а изгубила је од представнице из Србије  резултатом 2:1.

У суботу су се такмичили Бошко Матовић, који је заустављен у првом колу и Стефан Миљановић, који није могао пружити максимум због стомачних проблема.

Посљедњег дана наступ су имали Радован Ђуровић, који је заустављен у другом колу, Немања Гецај који је изгубио у првом колу и Петар Радовић који је поражен у четвртфиналу.

Такмичење у Београду је окупило 1285 учесника из осам држава. Црна Гора је пласман завршила на трећем мјесту са 18 златних, 10 сребрних и 23 бронзане медаље. Прво мјесто у укупном пласману заузела је Србија.

Из Карате клуба Шотокан тим се захваљују родитељима на подршци као и Општини Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here