БОРОВИНИЋ БОЈОВИЋ: БЕСПЛАТНИ БРЗИ ТЕСТОВИ ЗА СВЕ ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА

Медији у Црној Гори, упркос свим разликама, без изузетка, до сада су показали и доказали да су апсолутни савезници медицине због чега им је Министарство здравља захвално на доприносу у процесу имунизације против корона вируса, саопштено је из овог ресора.

С обзиром на неприкосновено право јавности да зна, али и на право запослених у медијима на здраво радно окружење, Министарство здравља Црне Горе обезбиједиће бесплатне брзе антигенске тестове за све представнике медија који извјештавају са скупова за чије је присуство нужна Национална дигитална КОВИД потврда, а који, иако припадају приоритетној групи за имунизацију, до сада нијесу искористили ту могућност.

Бесплатни брзи антигенски тестови у Подгорици ће се радити у Институту за јавно здравље, а у осталим градовима тестирање ће бити обављано у локалним хигијенско епидемиолошким службама. Тестирање је неопходно најавити са званичне мејл адресе медија у ком запослени раде.

– Свјесни чињенице да се, нажалост, и даље ријетко јавно говори о томе да су новинари, сниматељи, фоторепортери и водитељи све вријеме изложени повећаном ризику од обољевања од корона вируса, Министарство здравља Црне Горе и на овај начин жели да скрене пажњу на ову групу која је од првог дана у фокусу наше пажње, због чега смо дужни, у име свих грађана, да им посветимо додатно уважавање – наведено је у саопштењу.

Министарство здравља охрабрује све медије у Црној Гори да истрају на задацима уз захвалност на свим страницама и прилозима посвећеним здравственим радницима и јавном здрављу свјесни чињенице да истовјетан простор заслужују и они сами.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here