БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: “ПРИЈАВИТЕ КОРУПЦИЈУ, ЋУТАЊЕ НИЈЕ ЗЛАТО”

Министарство капиталних инвестиција (МКИ) покреће нову кампању под слоганом “Пријавите корупцију, ћутање није злато”, саопштено је из овог Владиног ресора.

Министарство ће свим управама и компанијама над којима има надзор, упутити захтјев да на својим интернет страницама и огласним таблама истакну позив са мејл адресом: [email protected], на који се могу пријавити корупција, али и све остале злоупотребе у компанијама, управама и установа над којима овај владин ресор обавља надзор.

Одјељење за борбу против корупције Министарства капиталних инвестиција је у првој половини ове године покренуло акцију: „Пријавите корупцију, непотизам и све злоупотребе у нашем ресору“, која је за посљедицу имала да укупно 13 информација о могућем постојању кривичних дјела буде упућено црногорском тужилаштву. Од тога шест је достављено и Скупштини Црне Горе, ради евентуалног организовања анкетних одбора односно покретања парламентарних истрага.

Одјељење за борбу против корупције је дио Министарства капиталних инвестиција, у којем се обављају послови који се односе на: сузбијање корупције, интегритет и лобирање уз примјену међународних стандарда. Уколико постоји минимум сумње у коруптивне радње, непотизам или друге злоупотребе, у било којем дијелу ресора МКИ односно државним компанијама над којима ово министарство обавља надзор, Одјељење је дужно да дјелује на сузбијању тих појава.

Министарство капиталних инвестиција охрабрује све запослене у управама и предузећима, под надзором овог министарства, да пријаве све сумње у потенцијалне злоупотребе, уз гарантовану анонимност пријава. Подсјећају, такође, да је један од кључних приоритета прве демократске Владе у Црној Гори нулта толеранција на корупцију, непотизам и злоупотребе било које врсте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here