БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ УПЛАЋЕНО 300.000 ЕУРА

Влада Црне Горе уплатила је 300.000 еура болници Мељине, потврдио је за РТХН стечајни управник Жарко Остојић. Новац ће бити преусмјерен на плате запослених и текуће пословање.

Стечајна управа је прошлог мјесеца тражила помоћ од Владе зато што није у могућности да из прихода од редовног обављања дјелатности обезбиједи неопходна финансијска средства. Остојић је тада поручио да ако се не помогне болници, односно ако извршна власт не измири приспјеле обавезе, а ријеч је о суми од око 720.000 еура, да ће болница престати са радом.  

Након јучерашњег састанка у Министарству здравља саопштено је да ће се на наредној сједници Владе расправљати о статусу болнице Мељине и биће донијети одређени закључци  о њеном стабилном финансирању до коначног рјешавања статуса ове установе.

Предсједник општине Стеван Катић је казао да ће стечајни управник са представницима министарстава финансија и  здравља  током ове и наредне седмице припремити финансијски план како би се тачно знало колико је потребно новца на мјесечном нивоу за нормално функционисање болнице.

Подсјећамо и да је државни секретар у Министарству здравља Вељо Чађеновић, гостујући недавно на Телевизији ХН, потврдио да су за текуће пословање болнице у Мељинама Министарство здравља и Министарство финансија и социјалног старања обезбиједили 700 000 еура и да ће новац ускоро бити оперативан, те да се разматрају модели за трајно рјешавање статуса ове здравствене установе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here