БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ УПЛАЋЕНО 300.000 ЕУРА

Болница Мељине

Влада Црне Горе уплатила је 300.000 еура болници Мељине, потврдио је за РТХН стечајни управник Жарко Остојић. Новац ће бити преусмјерен на плате запослених и текуће пословање.

Стечајна управа је прошлог мјесеца тражила помоћ од Владе зато што није у могућности да из прихода од редовног обављања дјелатности обезбиједи неопходна финансијска средства. Остојић је тада поручио да ако се не помогне болници, односно ако извршна власт не измири приспјеле обавезе, а ријеч је о суми од око 720.000 еура, да ће болница престати са радом.  

Након јучерашњег састанка у Министарству здравља саопштено је да ће се на наредној сједници Владе расправљати о статусу болнице Мељине и биће донијети одређени закључци  о њеном стабилном финансирању до коначног рјешавања статуса ове установе.

Предсједник општине Стеван Катић је казао да ће стечајни управник са представницима министарстава финансија и  здравља  током ове и наредне седмице припремити финансијски план како би се тачно знало колико је потребно новца на мјесечном нивоу за нормално функционисање болнице.

Подсјећамо и да је државни секретар у Министарству здравља Вељо Чађеновић, гостујући недавно на Телевизији ХН, потврдио да су за текуће пословање болнице у Мељинама Министарство здравља и Министарство финансија и социјалног старања обезбиједили 700 000 еура и да ће новац ускоро бити оперативан, те да се разматрају модели за трајно рјешавање статуса ове здравствене установе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here