Болница Мељине тек крајем мјесеца у систему јавног здравства

Премда је претходно најављено да ће Болница Мељине половином јануара бити уведена у систем јавног здравства и припојена Општој болници Котор, та процедура сачекаће крај јануара.

Како је казала извршна директорица, др Оливера Елез, комисија Управе за некретнине завршава попис непокретности, што је законска  основа за преузимање и укључивање у систем јавног здравља.

– Рок је помјерен због врло компликоване ситуације. Зграде хирургије, породилишта и баро-коморе нису на подручју које се води на Болницу, већ на Мељине комплекс. То је проблем који морамо на неки начин да разрјешимо – наводи она.

Пружање здравствених услуга грађанима Херцег Новог, како је рекла, је у међувремену осигурано.

– Болница функционише уобичајено. Имамо крајем прошлог и почетком овог мјесеца повећан прилив пацијената, па је интерно одјељење попуњено преко 70% капацитета – прича она.

Случај дјечака коме су петарде експлодирале у крилу, а повреде најприје саниране у Мељинама, уз бројне свакодневне хитне случајеве, довољно говоре о неопходности опстанка ове здравствене установе и њеног рада у пуном капацитету.

– Разговарали смо са надлежнима у Министарству и сви су сагласни да Болница мора да ради у пуном капацитету – истакла је др Елез.

Први и основи услов за излазак из кризе је повратак у систем јавног здравства, а то је и предуслов који ће омогућити посао за још најмање седам специјалиста, као и за већи број радника немедицинског кадра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here