“Бокешко срце” поново ће “закуцати” на тврђави Форте маре

Послије двије године паузе проузроковане коронавирусом, интернационални модни догађај “Бокешко срце” враћа се на тврђаву Форте маре 23. јула, захваљујући Новљанки Весни Кривокапић, модној дизајнерки и стилисткињи која већ двије деценије живи и ради у Копенхагену.

Иницијаторка и организаторка овог модног догађајадогаја каже да ће се потрудити да га и ове године уприличи на прелијепој тврђави „Форте Маре“, уз подршку локалне управе.

-Заиста ми није било тешко да дођем из Копенхагена како би разговарала са представницима Општине Херцег нови о најављеном догађају и самој организацији. Јако сам захвална Ненаду Ђорђевићу и младом Василију Ћуковићу, који су ме срдачно дочекали, и разговор је био успјешан. Овога љета ће интернационални модни дођај бити уврштен у календер љетњих манифестација, а главни покровитељ ће бити Општина Херцег Нови.
Заиста сам се трудила ове четири године да одржим “Бокешко срце”, и да овај догађај постане традиционалан, јер је Херцег Новом потребна ова ноћ моде, која ће додатно промовисати мој прелијепи град, град сунца, пјесника, умјетника, град мимозе и љубави.

Попут већине наших успјешних људи, ова рођена Баошићанка увијек се радо враћа у свој крај, са жељом да допринесе промоцији Херцег Новог, и представи га свијету у најљепшем свјетлу.

-Свих ових година, током живота и времена посвећеног послу у Копенхагену прати ме носталгија, али се пуног срца враћам сваког љета у свој родни град са жељом да уприличим „Бокешко срце“ на најбољи могући начин. Догађај који ће промовисати мој град и на тај начин дати допринос обогаћивању туристичке сезоне. Претходних година тврђава Форте Маре је, послије овог модног догађаја, осванула на многим свјетским телевизијским кућама у Италији, Великој Британији, Данској, Норвешкој, Бугарској…

На, како каже, “богом даној” тврђави Форте маре 27. јула ће Новљани и туристи имати прилику да виде модне креације познатих домаћих, као и дизајнера из иностранства.

-Ја ћу се представити са својом и вашом суграђанком Аном Ковачевић, гдје ћемо направити заједничку колекцију. Такође, већ сада могу рећи да се позиву радо одазвала црногорска дизајнерка Марина Бановић, што ме посебно радује, а у току су преговори са дизајнерима из Турске, Италије и Македоније.
У наредна три мјесеца ћу се потрудити да марљиво радим и што боље осмислим концепцију цјелокупног догађаја, како би мојим суграђанима приредила што љепшу ноћ, пуну креативности, младости и љепоте, поручила је Кривокапић.

Фото: Милош Самарџић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here