БОКЕШКИ ФОРУМ: ДОЂИТЕ НА ПРОТЕСТ У МЕЉИНЕ

Поводом актуелне ситуације у Болници Мељине, саопштење су упутили из Бокешког форума.

– Људи препознати у Херцег Новом као хуманисти и са јасним осјећајем за правду организују у суботу, тачно у подне, протестни скуп испред болнице Мељине, којем ће се, надамо се, одазвати велики број градјана. Бокешки Форум, у том смислу позива све чланове и симпатизере широм Боке, као и све слободне људе да дођу на протест и тиме покажу недвосмислен став по питању очувања болнице.

Сви смо добро упознати са ситуацијом у болници Мељине. Промјене власника, тужбе, дуговања, одлив стручног кадра. Никада гора ситуација није била. Искрено се надамо да ће се ипак наћи ријешење и да пријеко потребна болница за читаву Боку, а и шире, опстане.

Посебно морамо нагласити да смо свједоци велике пожртвованости запослених у болници који раде у нехуманим условима. Ријешења сигурно постоје, али неодговорност надлежних органа и раније као и данас су очигледна, тако да је питање да ли постоји добра воља. Због тога у суботу сложно, ослобођени идеолошких и било каквих других окова, морамо дићи глас и сачувати болницу Мељине. За добро свих нас – наведено је у саопштењу Бокешког форума.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here