Бокешка бојанка књижаре Со – Уз кратке сторије постаје књига

Преплела су се синоћ на градском тргу, под Тором, два програма, дефиле херцегновске Градске музике и мажоретки поводом 13. јула и завршни програм 18. Дана књижаре Со, промоција „Бокешке бојанке“. У духу добре сарадње капелница Градске музике валентина Kулиновић поздравила је учеснике промоције и публику, а прича о новом издању Kњижаре Со кратко је заустављена да би дефиле добио пуну и заслужену пажњу.Аутор текста и уредник „Бокешке бојанке“ Никола Маловић информисао је да  је ово једина бојанка са објављеним  садржајем јер уз сјајне цртеже изузетног илустратора Александра Јеремића садржи и приче о градским симболима попут Сат куле и мимозе, кратку сторију о оснивачу града краљу Твртку  али и капетану Петру Желалићу, о Манастиру Савина и књижари Со која је попут Алибабине пећине  пребогата, али знањем, а на средишњим странама има панораму скоро цијелог града, па многи ту могу наћи и властиту кућу.

Ове податке коментарисала је и новинар Витка Вујновић нагласивши да захваљујући фино осмишљеним записима које садржи, „Бокешка бојанка“ постаје  у ствари права  књига, сувенир, који ће сигурно путовати дуго и далеко, на најљепши начин промовишући дио душе Херцег Новог.

Посебну важност бојанка има, оцијенила је Вујновић, за најмлађу читалачку и цртачку публику јер ће некоме сигурно бити подстицај за наставак дружења с књигама. Из ових оцјена проистекао је и њен предлог да бојанка буде преведена бар на енглески и руски, али и да буде настављена новим  причама о Новом, оним које припадају пругасто-плавом, новском и свијету који гради и чува брижљиво промишљајући издавачке пројекте Kњижара Со. Објављивање „Бокешке бојанке“ подржала је Општина Херцег Нови а присуством на промоцији и бројна заинтересована публика. У добром расположењу дружење је пред књижаром Со, уз слане и слатке делиције и угодна ћаскања настављено до касно у ноћ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here