БОЋАЊЕ: У ХЕРЦЕГ НОВОМ ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК О РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ

Представници боћарских клубова „Вал“ Никола-Никша Гојковић и Чедо Одаловић, „Мељине” Радован-Рајко Бојановић и Иван Газивода, „Нови Београд” Немања Петровић и Ватрослав Станишић, као и суперлигаша  из Хрватске „Метковића” Маркица Додиг и Ведран Виштица, са предсједником Боћарског савеза Црне Горе Дејаном Масловаром покренули су, на недавном састанку, инцијативу и разматрали начин реализације идеје о регионалном такмичењу, као и о начину учлањења и такмичења новоформиране лиге.

Како је за наш портал казао предсједник боћарског клуба „Мељине“ Рајко Бојановић представници клубова који су били на састанку у Херцег Новом су заинтересовани да сами, а и свима којима се ова идеја свиђа стартују са Регионалном боћарском лигом.

-Наша међусобна дружења и досадашњи сусрети покренули су нас да стартујемо са овом идејом која постоји већ неколико година код већине боћараских радника из региона, међутим до сада је покретање текло споро и ми смо на овом састанку разговарали да наша четири клуба формирају лигу. Пожељно би било да нам се прикључи више клубова у првој години и да кренемо са такозваном пробном лигом. До сада су већином били телефонски састанци и договори, а у недељу смо званично сјели да се договоримо, а нашем састанку присуствовао је и предсједник Боћарског савеза Црне Горе Дејан Масловар, који је подржао идеју, рекао је Бојановић.

Како је додао први корак је обраћање такмичарским органима боћарских савеза земаља бивше Југославије, јер су ти људи својевремено и покренули идеју о заједничком такмичењу.

-Желимо да сазнамо да ли ћемо добити подршку за овај пројекат. Када добијемо њихов званични одговор знаћемо колико би наша лига бројала чланова, а оно што је сада сигурно је да су наша четири клуба спремна да сама турнирски почну овај вид такмичења. Жеља је свих нас да барем имамо осам клубова на старту, гдје би се играла три турнира у три земље и Ф4 у четвртој. Циљ је да такмичење буде што краће и да трошкови буду што мањи, казао је он.

Како даље наводи став људи са састанка није стварање било какве паралелне лиге, већ убрзање идеје да боћари коначно добију Регионалну лигу.

-За сада је сигурно да ће наша четири клуба играти са својим средствима, а очекујем да ће и остали клубови и људи који руководе Боћарским федерацијама својих земља прихватити ову идеју и можда преузети такмичење, односно да формирати такмичарски орган који ће реализовати ову идеју. Циљ је да лига постоји и својим квалитетом допринесе афирмацији нашег спорта, закључио је Бојановић.

Договорен је и нови састанак и наставак идеје о добијању Регионалне лиге у боћању који ће бити одржан ускоро у Београду у организацији БК „Нови Београд“.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here