Боћање: Циљ двомеча Лиге шампиона у Мељинама пласман домаће екипе у четвртфинале

Боћари “Мељина” у суботу (8. јун) на својим зоговима играју двомеч са словеначком екипом “Илирска Бистрица” у осмина финала Лиге шампиона. Дуели су на програму од 10.00, односно од 18.00 сати.

Предсједник “Мељина” Рајко Бојановић истиче да ће сусрет са “Илирском Бистрицом” бити прави дерби осмине финала овог такмичења у којем први пут, као шампион Црне Горе, учествује екипа “Мељина”.

-“Илирска бистрица” је вицепрвак Словеније и  реномирани ривал којег одлично познајемо, јер су недавно у оквиру Регионалне лиге гостовали у Херцег Новом. Тада је наш заједнички састав “Вал /Мељине” био успјешнији и побједио 18:8. У сваком погледу ријеч је о квалитетном противнику, али и ми смо последњим резултатима доказали да нам је мјесто у овом такмичењу у којем смо, и поред тога што смо дебитанти, направили велики искорак и стигли до ове фазе  надметања.

Бојанић се нада да ће у ова два меча потврдити да је екипи “Мељина” мјесто у врху европског боћања.

-И поред важности овог двомеча, који се игра у Мељинама да не би путовали у Словенију, али све трошкове и боравак екипе ривала ми сносимо, играћемо без оптерећења. То је прилика да у дуплом програму прикажемо квалитетну игру и тиме оправдамо реноме који имамо у овом спорту. Екипа је мотивисана и жели да на достојан начин престави херцегновско и црногорско боћање. “Илирска Бистрица” има тим за респект, које предводе хрватски интернационалац Лука Кукуљ, словеначки репрезентивац Андеј  Кистелић и водитељ екипе Вили Мизгур. То је одлична екипа, веома добро организована и биће нам част да их поново угостимо. Сигурно је да ни словеначкој екипи неће бити лако. Наша екипа ће играти у саставу: Марко и Трипо Луковић, Богдан Ђуровић, Славољуб Ђуричић, Синиша Ивановић, Драгољуб Павићевић и Иван Газивода. Пропозиције нам дозвољавају и два појачања, а то су овога пута Зоран Вучетић и Ђуро Милановић из екипе Вала, рекао нам је Рајко Бојановић, који ће бити водитељ екипе.

Предсједник клуба и један од најзаслужних што је екипа “Мељина” стига до реномираних резултата на домаћој и међународној сцени, најавио је да вечерас имају генералку пред деби у Лиги шампиона,  а то је сусрет петог кола Суперлиге са “Маинама” у Будви.

-Екипа која постигне двије побједе пласираће се у четвртфинале Лиге шампиона. У случају идентичног резултате, односне по једне побједе, играчи двије екипе играће продужетке и  гађаће бул. Главни судија двомеча је Марко Божиновић из Тивта, а осталу двојицу одредиће ФЕБА из других савеза. Делегат сусрета је Перица Матковић, бивши играч “Вала” из Тивта, закључио је Бојановић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here