Бобан Радошевић најбољи на Државном првенству у подводном риболову

У организацији Клуба спортских риболоваца Мамула из Херцег Новог, данас је у новском акваторијуму, од понте Кабала до понте Мачка, одржан први круг Првенства Црне Горе у подводном риболову.

На такмичењу је учествовало 14 ронилаца из шест клубова, а осам је успјело да оствари пласманске поене.

Током роњења највећи улов је имао Бобан Радошевић из КСР Дип Блу, који је имао 7250 бодова.

Члан КСР Дип Блу, Бобан Радошевић

– Данас су били изузетно тешки услови за роњење, море је било хладно и није било рибе, па се не можемо похвалити добрим уловом. Најбоље сам се  снашао и дошао до првог мјеста, што ме свакако радује – рекао је након вагања рибе Бобан Радошевић, побједник такмичења у Херцег Новом.

Друго мјесто припало је Предрагу Чуковићу из КСР Галеб из Тивта, док је његов клубски колега Дамир Дековић трећи.

Домаћин државног првенства у подводном риболову, КСР Мамула је наступила са три такмичара, Луком Пејовићем, Бобаном Зубером и Дејаном Драшковићем, који је на овом првенству освојио четврто мјесто.

Члан КСР Мамула, Дејан Драшковић

– Нисам задовољан оствареним резултатом и уловом. Ловим на терену који је мени добро познат и искрено сам очекивао много бољи пласман. Позната мјеста на којима смо знали ухватити рибу, била су празна. Остаје нам други круг у Тивту, гдје ћемо тражити бољи улов и пласма – рекао је Драшковић.

Секретар Савеза за спортски риболов на мору Жељко Косић рекао је да су гужве већ почеле, и да је и то допринијело слабијем улову.

Секретар Савеза за спортски риболов на мору, Жељко Косић

– Савез је можда могао и раније организовати ово такмичење, које је због пренатрпаног календара помјерено за јун. Улов је слаб али се надам да ће рониоци већ у септембру у Тивту то исправити -казао је Косић.

Други круг државног првенства у подводном риболову на програму је у септембру у Тивту у организацији КСР Галеб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here