Без тренинга на Артур Еш стадиону, Данка Ковинић чека Серену Вилијамс

ФОТО: itftennis.com

Најбоља црногорска тенисерка, Новљанка Данка Ковинић, након једномјесечне паузе због повреде и три везана пораза, сутра вече у првом колу Отвореног првенства Америке игра против тениске легенде Серене Вилијамс.

Американки је ово вјероватно последњи турнир у каријери, а Данка је спремна за нове изазове и вјерује да може да пружи добру партију и побједи можда најбољу тенисерку свијета свих времена. 

– Стадион прима више од 20.000 гледалаца, сигурно ће бити пун, а такво искуство још нисам имала. Вјерујем да могу да се изборим. Верујем да ћу уживати и борити се за сваки поен. Проценат првог сервиса мора да ми буде на завидном нивоу, мислим да је то можда и кључна ставка. Ако буде прилике и ако осјетим то у мечу, можда будем користила и дроп шотове – казала је она за Спорт клуб.

Серена је дефинитивно легенда овог спорта – њену величину показује сама чињеница да траје толико дуго и да је толико успјешна, сматра Ковинић.

– Циљ ми је да се усредсредим на меч. Ипак, имам проблема да дођем до тренинга на стадиону Артур Еш. Већ неколико дана покушавам, али безуспешно. Надам се да ћу успјети да добијем бар сат времена. Веома сам свјесна своје позиције, али мислим да би требало да покажу више поштовања и према играчицама које нијесу у топ 10. – казала је Ковинићка пред меч који је изазвао знатну медијску пажњу у свијету тениса.

Први међусобни сусрет између Серене Вилијамс и Данке Ковинић почиње уторак у 1 сат после поноћи по средњеевропском времену.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here