Без пресуде ни три године од убиства полицајца Милутина Лековића

Прошле су три године од убиства полицајца Милутина Лековића Леке у Игалу. Његова породица, колеге и грађани Херцег Новог окупили су се у 14.40 на мјесту трагичног догађаја код „Галеба“, гдје су положили цвијеће, запалили свијеће и евоцирали успомену на овог часног младог човјека, који је за 20 година рада оставио дубок траг и у служби и заједници.

Колеге, пријатељи, грађани и данас су били уз чланове Милутинове породице и како каже предсједник Независног синдиката полиције Игор Рмандић, његов лик и дјело не смију препустити забораву.

– Оно што ми можемо је да га сачувамо од заборава и да у данима пред нама породици олакшамо овај ненадокнадиви губитак. Морам рећи да сва она прича коју причамо већ годинама о незаштићености полицијских службеника, о систему који има своје мањкавости, излази на видјело управо овим примјером. Ни три године након овог догађаја, немамо правоснажну судску пресуду, односно немамо ни првостепену којом би била стављена тачка на овај догађај и којом би починиоци били кажњени, казао је Рмандић.

Захвалност што и данас подсјећају на Милутина Лековића, упутио је његов стриц Богољуб Лековић.

– Желим да се захвалим Милутиновим колегама што су у оволиком броју дошли да посјете мјесто гдје је убијен, грађанима и пријатељима, али и Министратву унутрашњих послова и Управи полиције што нису заборавили његову породицу ни претходне три године. Они су им ријешили стамбено питање, обезбиједили посао Милутиновој супрузи и велико им хвала. Процес суђења се мало одужио али надам се да ће све бити како треба. Институције раде свој посао и не бих да се у то мјешам. Суд ће донијети одлуку. Милутина не може надокнадити нико, али надамо се да ће починиоци бити кажњени, казао је Богољуб Лековић.

Лековић је убијен док је био на радном задатку, а за тешко убиство су оптужени албански држављани Љуан Хасанај, његов брат Љуљзим и мајка Нура, којима је прије два дана у подгоричком Вишем суду настављено суђење.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here