Без новог кадра болница Мељине нема перспективу

Болница Мељине функционисаће под окриљем которске до 31. децембра а од 1. јануара наредне године, по најавама, би требало да послује самостално.  Нова неизвјесност која је пред запосленима изазива бојазан јер за седам мјесеци од како је Болница Мељине ушла у систем јавног здравства  њихова очекивања  нису испуњена, проблеми нису ријешени а умјесто у бољим раде у много лошијим условима.

Проблеми су, како су у емисији „У четири ока“ казали др Оливера Елез и др Марко Савовски у недостатку кадра, па се постојећи додатно исцрпљује јер раде и изнад својих могућности. Посебно тешка ситуација је на хируршком и интерном одељењу, гдје раде два односно три љекара уз минимум медицинских техничара. Оно што очекују од надлежних је попуна  упражњених радних мјеста за љекаре и медицински кадар и менаџера који ће да организује посао у болници.

У петак је најављен долазак директора КБЦ Котор, др Давора Кумбуровића,  којем ће покушати да пренесу све проблеме које су недавно изнијели и у отвореном писму надлежнима. Тврде да је то вапај за помоћ Болници Мељине и за њено минимално функционисање.

-Плате су редовне и боље него што су биле али то није пресудно да би запослени били задовољни у ситуацији када се болница гаси, казала је др Елез.

Др Марко Савовски каже да су наслиједили проблеме које не могу да ријеше, а то су кадар и опрема.

-Немамо довољно  могућности да постигнемо боље резтултате. И ту почиње цијела прича око болнице. Болница не може да вегетира она мора да иде напред. Савремена медицина је јако напредна и и ми морамо да будемо на позицији да бранимо  то, казао је др Савовски..

Гости новинарке Нине Алорић сматрају да тренутни кадар којим болница располаже, а то су љекари старији од 55 година, нису њена перспектива.

-Болница мора да прави свој кадар а ми то немамо ни у перспективи. Очекивали смо да ће доћи нови људи да ће се болница побољшати опремом и кадром. Ми се сада осипамо, тражимо нови кадар али одговори су са задршком, казао је др Савовски.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here