Бетониран пут у Мојдежу

Захвљајући доброј сарадњи Мјесне заједнице, мјештана и Општине ХН у насељу Мојдеж бетониран је пут у дужини од 210 метара који води ка Филтрер станици. У наредном периоду планирано је уређење и другог крака ове улице.

Према ријечима предсједника МЗ Мојдеж Петра Поробића мјештани су тражили да се уреди овај дио пута, а МЗ и Општина подржали њихову иницијативу.

-Мјештани су обезбиједили 4.700 еура, а остатак новца Општина и Мјесна заједница, јер комплетна инвестиција износи око 14 000 еура. Урађено је и проширење пута, казао је Поробић.

У плану је и уређење пута од скретања код конобе Пајо до Филтер станице у Мојдежу, у дужнини од 350 метара, најавио је Поробић.

-Када се радило филтерско постројење 2008. тај пут је требало да буде урађен , али се то није реализовало. Херцегновски Водовод је одрадио пројекат и аплицирали су за средства код стране амбасаде. Да ли ће пројекат бити одобрен биће познато наредног мјесеца. Ако не буду добили средства, Општина ће финансирати његово уређење, казао је Поробић.

У овој мјесној заједници и у наредном периоду планирају инвестиције које ће побољшати инфраструктуру овог мјеста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here