Бесплатни ЦКБ љетњи камп програмирања

Бесплатни ЦКБ љетњи камп програмирања за 15 дјевојчица и дјечака одржаће се од 26. јуна до 3. јула у Колашину.

Право на учешће имају дјеца која тренутно похађају VII разред основних школа у Црној Гори. Одабир 15 дјевојчица и дјечака који ће бесплатно похађати Љетњи камп програмирања вршиће се на основу резултата теста склоности који се састоји из низа логичких задатака.

Сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем упитника у периоду од 7. до 17. јуна. Тестирање ће се одржати у сриједу 19. јуна у Подгорици, Тивту и Бијелом Пољу.

На кампу у Колашину, ученици и ученице биће у прилици да стекну основна знања из програмирања и усвоје вјештине из ове све важније области. Такође, програм кампа укључује и разне друге занимљиве активности које ће полазници похађати уз подршку ментора, наводе организатори.

Прошлогодишњи камп, који је одржан на Ивановим коритима, био је изузетно успјешан. Дјеца су имала прилику да стекну дубљи увид у свијет технологија, што је подстакло њихову машту и креативност те их оснажило за будуће изазове у овим подручјима, док су многи од њих наставили да се баве програмирањем и након кампа. Ове године настављамо са још бољим и занимљивијим програмом који ће додатно мотивисати младе таленте да истраже свијет технологије.

Поред техничких вјештина, нагласак ће бити и на креативност, иновативност и тимски рад, што представља и кључне компоненте у савременом образовању.

Љетњи камп програмирања организује Логате институт за информационе технологије уз подршку Црногорске комерцијалне банке (ЦКБ) и компаније Логате.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here