БЕОГРАЂАНИ НАЈБОЉИ НА ПЕТОМ МАРКЕТИНГ ТАКМИЧЕЊУ ФАКУЛТЕТА ЗА МЕНАЏМЕНТ ХН

Фото: Маркетинг такмичење Факултета за менаџмент Херцег Нови (V Marketing challenge)

Студенти Факултета за менаџмент – Универзитета Метрополитан Београд, побједници су Петог маркетинг такмичења Факултета за менаџмент Херцег Нови (Marketing Challenge). Они су представили маркетинг стратегију за Канли Кулу и по мишљењу стручног жирија, у којем су били представници културних институција из нашег града, направили најбољу презентацију на тему “Повратак умјетности и култури кроз маркетинг иновације”. Лидер тима је Иван Њежић, ментор мр Милица Младеновић.

Само мало слабији од њих били су студенти Факултета за пројектни и иновациони менаџмент ПМЦ, Београд који су представили маркетинг стратегију за Галерију „Јосип Бепо Бенковић“. Лидер тима је Стајка Ђенић, а ментор доц. др Ана Костић.

Треће мјесто заузели су студенти Факултета за менаџмент Херцег Нови који су представили маркетинг стратегију за Мјесну музику Ђеновић. Лидер тима је Милица Матовић, а ментор проф. др Никша Гргуревић.

Похвалу жирија за креативност и иновативност добио је тим Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ из Херцег Новог који су разрадили стратегију за Градски музеј Мирко Комненовић. Тим тим лидер је Анђела Спаић, а ментор проф Милена Ивановић.

Овогодишње такмичење окупило је 12 екипа, а стратегије је у данашњем финалу представило њих шест, објаснила је за РТХН мр Сања Самарџић, координаторка пројекта.

Фото: мр Сања Самарџић, координаторка пројекта

– Веома смо задовољни интересовањем студената и средњошколаца с обзиром на то да је 12 тимова пријављено за такмичење – шест је из Београда, са високошколских институција са којима иначе имамо сарадњу, два су тима са нашег факултета и четири екипе су средњошколци. Драго нам је што сваке године имамо све већи број заинтересованих такмичара. Надам се да су и учесници задовољни и да им је ово била прилика да стекну нова знања и пријатељства. Веома нам је значајно што је важност пројекта препознало Министарство економског развоја, чију смо подршку имали и претходних година, казала је Самарџић.

Жири је имао прилику да чује занимљиве идеје које говоре о повратку умјетности и култури кроз маркетинг иновације.

– Њихов задатак је био да креирају стратегију неке културне институције из Боке. Били су веома креативни, иновативни и било је занимљиво чути на који начин они виде представљање музеја, галерија, различитих културних манифестација. Сигурна сам да су представници кровних институција културе у Херцег Новом, који су данас били у жирију, добили неке нове идеје, казала је Самарџић.

Фото: представници културно туристичког сектора Херцег Новог

Она је додала да Факултет за менаџмент остаје сигурна подршка учесницима да наставе да развијају стратешке идеје како би и шира јавност чула предлог младих људи. 

– Трудићемо се да не остане само на овом такмичењу већ да студенти и средњошколци  наставе да развијају своје стратегије и идеје, да се чује за њих, да пренесу колегама и осталим представницима институција за које су радили стратегије, а ми остајемо њихова подршка на том путу, истакла је Самарџић.

Организатор је за најбоље обезбједио награде – за прво мјесто ваучер у износу од 300 еура за куповину ИТ опреме, за друго 200 еура и за треће књиге.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here