БЕЛИЋ: ХЕРЦЕГ НОВИ ЈЕ ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ И УМЈЕТНОСТИ

136

„Балканско медитеранско вече“ уприличено је у Павиљону Градске музике. Магистар соло пјевања из Новог Сада, Зорица Белић наступила је уз пратњу академских умјетника претежно ангажованих у филхармонији из Београда.

Да је публика уживала у програму и умјећу, потврдила су три биса, како би се дружење макар још мало наставило.

Задовољство новим концертом у Херцег Новом и дружењем са овдашњом публиком није крила ни солисткиња која је Новљанима приредила прелијепо вече испуњено класичном али и традиционалном музиком Балкана.

-Павиљон Градске музике је брујао од бисева, музике, лијепе инспирације. Упркос свим изазовима које носи епидемиолошка ситуација, показали смо да је музика најљепши медиј који спаја људе. Мислим да је Херцег Нови престоница културе и умјетности, историјски и суштински, али и ангажманом. Прошле године смо били гости Херцег Новог, носимо прелијепа искуства, али овај наступ у павиљону који је био препун, премашио је наша очекивања. И амбијент је предиван, необичан и акустички и архитектонски и био је мјесто музичке магије. Посебно је надахнуће и част наступити у оваквом простору и овом граду, који носи толико културне историје. Општина Херцег Нови је институција на коју можете бити поносни јер је видљиво да у граду не мањка културе, што није случај у већини градова, и то није добро јер вриједности треба да трају и да се чувају.

На репертоару вокалне солисткиње и тамбурашког оркестра Љубинка Лазића нашле су се интерпретације традиционалне музике Балкана, са нарочитим освртом на традицију народа региона, уз незаобилазна најљепша дјела класичне музике.

Концерт је организовала Јавна установа Градски музеј Мирко Комненовић и Градска галерија Јосип Бепо Бенковић, под покровитељством Општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here