Бечић: Изборе морамо завршити у демократској атмосфери

Парламентарни избори 2023.

У финалу смо изборне кампање и позивам све политичке актере на поштовање, миран дијалог и и часно финале ове кампање. Исто тако, позивам све актере да покажу зрелост и професионализам у овој осјетљивој политичкој ситуацији у којој се налази наша држава коју смо почели да враћамо грађанима, поручио је носилац листе „Алекса и Дритан- Храбро се броји“, Алекса Бечић.

Баш у таквим ситуацијама морамо показати да и радимо оно што заступамо у кампањи. Међусобна оптуживања и тешке ријечи могу угрозити нашу заједничку вриједност, могу угрозити пут који смо трасирали, пут промјена који сви тако дуго очекујемо и градимо. И сам сам у прошлости макар само једном изговорио тешке ријечи и јавно желим да кажем да нам ништа добро нијесу донијеле ни мени лично ни мојој држави, јер нико не може и не треба сам.

Знам да смо темперементан и срчан народ, али исто тако знам да је храбрсот и част оно што нас краси. Морамо завршити ове изборе у демократској атмосфери, поштовању и уважавању. Успјело нам је да имамо прве слободне парламентарне изборе након 30 година владавине једне партије и једног човјека.

Зато вас молим да не дозволимо да протекну у лошој атмосфери  и атмосфери нападања и оптуживања.Вјерујмо независним институцијама и као друштвено одговорни људи очекујемо да све  осјетљиве информацијаме које ових дана кознумира јавност, прођу филтер институција система, као јединог ауторитета који нам може рећи шта је истина. Пуно тога је успјешно урађено, људи се не плаше да раде поштено и молим вас да све што имамо рјешавамо системски.   

Позивам вас на сарадњу, поштовање и избјегавање изјава због којих ћемо се већ сјутра кајати и предлажем да останемо фокусирани на своје програме, а не на афере. Коначно имамо изборе на којима се гласа ЗА, а не ПРОТИВ за то смо се заправо изборили, зато не допустимо да нам се то у једном дану сруши. И да поновим за крај оно што сам понављао током читаве кампње, ако се не изборимо против криминала и корупције, све што будемо градили они ће да руше. Могу да пробају, али неће успјети. У недјељу завршавамо посао, поручио је Бечић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here