БАЛОН НА ШКВЕРУ У ФУНКЦИЈИ 20. ДЕЦЕМБРА

Наткривени базен на Шкверу, ако договор буде испоштован, требало би да буде у функцији до 20. децембра. Радови се одвијају планираном динамиком, казао је за РТХН Ђуро Марић, предсједник Ватерполо пливачког савеза Црне Горе.

Прије мјесец и по је завршен пројекат, казао је Марић и истакао да је веома задовољан брзом реакцијом надлежних и разумијевањем и подршком локалне управе. Ако договор са извођачем буде испоштован, у другој половини децембра, новски ватерполисти и пливачи, имаће свој базен.

-Наручена је производња балона, уплаћено 25% средстава неопходних да би се почела производња. Иде својом динамиком. На базену се обављају одређене мање припреме. Завршен је и пројекат система за гријање. Према садашњем стању, 20. децембар је датум када би могло доћи до постављања балона на пливалишту. Ако успијемо као што је договорено, мислим да је одличан тајминг у оквиру којег смо успјели да завршимо овај посао, казао је Марић.

У међувремену, како је казао, преговарају са банком око кредитних средстава која су потребна да се остатак средстава обезбједи и балон исфинансира. Пројекат на Шкверу подразумијева 154 000 еура за балон, 12 000 еура за грејни систем, око 5 000 еура за припремне радове, а на све то обрачунава се и ПДВ.

-Средства до сада уплаћена за производњу балона и припремне радове су она која су редовна, из буџетских средстава, која су следовала Јадрану.Покушаћемо да се обратимо министарству финансија да ослободи плаћања царине и пореза јер је ријеч о објекту од јавног значаја, али не знам хоћемо ли у томе успјети. За сада нисмо имали подршку државе. Директор Управе за спорт је у начелу обећао финансијку помоћ у једном дијелу израде балона.

Из контакта са представницима Института сазнаје да је завршена фаза рашчишћавања те да се сада сагледава могућност израде пројекта за комплекс гдје је базен.

-У разговору са предсједником Општине упознат сам да су одређена средства кроз капитални буџет обезбјеђена за следећу годину. Надам се да ће следеће године и почети сређивање базена и ако буде све како треба, а знајући и колико треба времена за такав пројекат али и средстава, надам се да ће за двије године бити завршено.

У супротном, сматра Марић, наредне године би требало поднијети иницијативу за изградњу градског олимпијског базена у Херцег Новом, који је овом граду потребан. Tренутно је на нашем приморју у функцији само базен у Будви, док би следеће седмице требао да буде дозвољен тренажни процес у базену у Котору, који ће и званично бити отворен до краја мјесеца, а након пет година санације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here