Авио повезаност Црне Горе са три србијанска града

Први авион из Краљева слетио је данас у 10.30 сати на тиватски Аеродром. Авионом националне авио компаније Србије у Тиват је стигло око четрдесетак путника. Први авион ове сезоне из Ниша слетио је данас у Тиват у 13. 40 сати па ће осим Београда Црна Гора током сезоне бити повезана са још два града из Србије.

Путници ће ка црногорском приморју моћи да лете сриједом и петком у 9 сати и 40 минута са аеродрома Лађевци у Краљеву, док је лет из Тивта у 9 сати и 10 минута.

Тамара Крстовић испред туристичке оргнизације Тиват истакла је да је ријеч о важном догађају јер према подацима са којима они располажу туристима из Краљева и околине наше тржиште је омиљена дестинација за одмор.

-Подаци из анкета као и број гостију са овог тржишта иду у прилог томе. 29 000 гостију са овог подручја је прошле године посјетило наше приморје што је за два одсто више у односу на рекордну 2019. годину, истиче Крстовић.

Она каже да повећање од 14 одсто у односу на 2019. биљеже и када је ријеч о броју ноћења туриста са овог подручја.

Бранко Вуковић члан Одбора директора Аеродрома Црне Горе казао је да је ријеч о историјском моменту и истакао важност регионалне авио повезаности.

-Ова сарадња допринијеће развоју црногорске привреде, а самим тим и црногорског туризма. Ова линија је веома важна за регионалне иницијативе, као и отварање Аеродорма Црне Горе ка региону, казао је Вуковић.

Предсједник Борда директора ЈП „Аеродроми Црне Горе“, Небојша Ђоковић истакао је да је отварање нових авио-линија од великог значаја за црногорску привреду, посебно за туризам.

-Линије из Краљева и Ниша су веома значајне за туристе који долазе из централне и јужне Србије. Прошле године је из Ниша било преко 50 хиљада туриста који су стигли на Црногорско приморје. Велико је интересовање из централног и јужног дијела Србије па ова авио линија олакшава путницима да не морају као раније да путују преко Београда, нагласио је Ђоковић.

Очекује се увођење авио линија из Бакуа, главног града Азербејџана, и још неких дестинација са Црном Гором. У току су преговори и са компанијама из Холандије и Белгије па се очекује веома добра сезона, закључио је Ђоковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here