​​​​​Авио линије из Ниша и Краљева ка Тивту важне за регионално повезивање Црне Горе и Србије

Размјена идеја, искустава и јачање сарадње биле су теме у фокусу састанка челника Аеродрома Црне Горе и Аеродрома Србије у Тивту, након након што су јутрос обновљени сезонски летови из Краљева и Ниша.

Састанаку су присуствовали предсједник и чланови Одбора директора АЦГ, Елдин Добарџић, Небојша Ђоковић и Славко Вукчевић, замјеник извршног директора АЦГ Петар Радуловић, директор Аеродрома Тиват Владимир Прашчевић и предсједник Скупштине АС и помоћник у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Иван Дивац и директор АС Михајло Здравковић.

Након састанка, Добарџић је оцијенио да је посјета колега из Аеродрома Србије дио континуиране сарадње која представља још једну прилику за размјену идеја, најбољих пракси и искустава. 

-Разговарали смо и о иновацијама, будућим плановим и изазовима са којима се сви у авио индустрији суочавамо. Такође, са колегама смо размјенили мишљења о свим аспектима пословања, а остављен је и простор за унапређење регионалне сарадње, што је од интереса за обје компанијe, казао је Добарџић. 

Помоћник у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Иван Дивац, поручио је да је сигуран у наставак успјешне сарадње и истакао је значај сезонских линија за регионално повезивање Црне Горе и Србије.

-Прије свега, за становништво Србије из центалног и јужног дијела, који током љетње сезоне неће морати да иду у Београд како би дошли на море, већ ће моћи два пута седмично директно да лете из Ниша и Краљева за Тиват, рекао је Дивац.

Директор Аеродрома Србије, Михајло Здравковић оцијенио је да АЦГ и АС имају идентичне изазове, због чега је важно да се заједнички размотре све могућности за даље јачање сарадње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here