Атрактивно подморје Црне Горе на британској телевизији

Тим Лабораторије за археологију поморства и водитељка Кармен Робертс, уз подршку Адриатик Блу (Adriatic Blue) ронилачког центра из Херцег Новог, у емисији посвећеној Црној Гори, представиће атрактивне туристичке потенцијале и историјске приче црногорског подморја.

Тема којом ће се тим Лабораторије представити је дигитализација подводне културне баштине и производња медија који преносе, не само историјске поруке, већ и доживљај посете овим вриједним локалитетима скривеним испод површине мора. Емисија ће открити истраживачке потенцијале Лабораторије и Универзитета Црне Горе, а потом и богатство подводне културне баштине, ронећи и снимајући на олупинама у Боки Которској, у акваторијуму Херцег Новог.

-Учешће у Би Би СИ Ворлд Тревел Шоу (BBC World Travel Show) серијалу није само прилика за презентацију јединственог подводног наслијеђа Црне Горе, већ и прилика да се истакне важност очувања и истраживања ових драгоцјених локалитета, наводе са Универзитета ЦГ.

Лабораторија за археологију поморства и Универзитет Црне Горе настављају своју мисију откривања прича из прошлости кроз најновије технолошке иновације, инспиришући публику широм свијета да цијени и поштује наслеђе које крије Јадранско море.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here