Асфалтиранa дионица пута у Улици жупа Драчевица у Зеленици

У Мјесној заједници Зеленика Кути асфалтирана је дионица пута у Улици Жупа Драчевица и бетониран је тротар код Основне школе Илија Кишић. Постављена је конструкција за будућу пасарелу.  

Предсједник Мјесне заједнице Зеленика – Кути Илија Ковачевић,  казао је за РТХН  да су  у протеклих десет дана направљени велики помаци у овом мјесту, што се тиче путне инфраструктуре и радова на изградњи пасареле:

– Постављена је конструкција  код тунела и будућа пасарела преко магистрале, добија обрисе. Асфалтиран је дио Улице Жупе Драчевица, конекција са магистралом и спојена је канализација са примарним колектором. Остаје да се уреди крај те улице, према Дому пензионера, што се ради, наводи Ковачевић.

 Након дужег периода чекања на повезивању колектора и санацију пута, асфалтирана је једна дионица, а грађани су негодовали због раскопаних површина. Пројекат је почео 15. фебруара:

– Захваљујем се мјештанима на стрпљењу, посебно оним који живе у тој Улици, који су мјесецима морали саобраћати разрованим путем. На крају све улице ће бити пресвучене новим асфалтом. То је први пут од седамдесетих година прошлог вијека. Послали смо допис Секретаријату за комуналне дјелатности за постављање хоризонтална и вертикална сигнализација у овој Улици, због регулисања паркинг мјеста, навео је Ковачевић.

Урађен је и тротоар поред Основна школе Илија Кишић у Зеленици:

-Неопходно би било и проширити тротоар на мосту  између школе и кафане 357, и ту би требало проширење пјешачког дијела уз магистралу, ради већег нивоа безбједености дјеце.

 Завршен је пројекат за шеталиште од Змијица до Кумбора. Према ријечима Ковачевића, са пројектантима из Морског добра, обезбијеђена је презентација пројекта свим заинтересованим. Предвиђено је и шеталиште од старог жељезничког моста уз море.

Пројектом  Морског добра предвиђено је да се реконструише или направи нови мост како би профункционисало шеталиште дуж обале у Зеленици, уз зелени појас, што би, ако би се сагледао јавни интерес, једино могло да буде дугорочно рјешење. Ако би се на том потезу градиле зграде, Зеленика као мјесто ће бити затоворено, без конекције са морем, напомиње Ковачевић.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here