АСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА КА БЈЕЛСКИМ КРУШЕВИЦАМА

У организацији Општине и Мјесне заједнице Каменари недавно је асфалтирана дионица пута  у насељу Ђурићи, према Бјелским Крушевицама, у дужини од 650 метара.  

Према ријечима предсједнице Мјесне заједнице Каменари Маје Поповић, асфалтом је прекривена површина, која обухвата преко 1 800 метара квадратних коловоза.  

– Санација и асфалтирање пута у насељу Ђурићи олакшаће саобраћај  којем гравитира велики број домаћинстава, викендица и других објеката на овом подручју. Издају се апартмани тако да је тај дио Каменара веома густо насељен у љетним мјесецима. Радови на асфалтирању пута и уградњи решетака за одвод атмосферских падавина  трајали су 15-так дана, објаснила је Поповић.  

Она подсјећа да се у ову дионицу дуго није улагало.

– Грађани су са правом негодовали. Oдавно су подносили захтјеве да се овај дио среди. Ми смо ову активност уврстили у План и програм рада Мјесне заједнице за 2020. годину, али због финанисијских потешкоћа и цијеле ситуације са короном, морали смо да одгодимао и коначно је сада, тај пројекат приведен крају, оцијенила је Поповић.

За мјештане веома је значајно што је завршена ова дионица пута, осврнуо се Павле Вујадиновић из Каменара:

– Само да наставе. Пут је био лош, сада је све како треба. Требало би све завршити до Бјелских Крушевица. Имамо повјерења да ће тако и бити, казао је Вујадиновић.  

У плану је да се санира и асфалтира дионица од Бјелских Крушевица до Репаја. Пут је недавно поново пробијен и тампониран, а преостаје да се бетонира, што је, поред осталих активности, приоритет за МЗ Каменари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here