Аплицирајте за љетњу школу за средњошколце о одрживим градовима

Фото: sustainablecities.camp

Министарство просвјете, науке и иновација обавјештава заинтересоване кандидате да је објављен позив за учешће на љетњој школи о одрживим градовима (Sustainable Cities Summer Camp), који ће се одржати од 21. јула до 3. августа 2024. године у Фрајбургу и Хајлброну, у организацији Фондације Дитер Шварц (Dieter Schwarz) и Роберт Бош колеџа (UWC Robert Bosch).

Како је саопштено из овог ресора, љетња школа је намијењена младима из читавог свијета узраста од 16 до 18 година, који желе да са вршњацима траже одговор на питање: Како желимо да изгледају градови будућности?

Питање одрживих градова биће сагледано из различитих перспектива, укључујуц́и: храну, енергију, транспорт, друштвене и економске аспекте.

Такође, током љетње школе, учесници ће добити прилику да истраже сваки од ових аспеката у глобалном контексту, посматрајући шта они значе за градове у различитим дјеловима свијета.

Детаљнији програм активности може се погледати на сљедећем линку.

Сви детаљи о кампу могу се пронаћи на интернет страници.

Пријављивање се врши попуњавањем онлајн обрасца: https://www.sustainablecities.camp/apply/ након чега ће бити извршена међународна селекција кандидата.

Рок за пријављивање је 18. март 2024. године.

За кандидате који буду одабрани, организатор покрива све трошкове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here