АПЕЛ УГОСТИТЕЉА НА ВЛАДУ ДА НЕ ЗАТВАРА ОБЈЕКТЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА

Могућност да би Влада, свега неколико дана уочи Нове године, могла да донесе одлуку о затвaрању угоститељских објеката непријатно је изненадила чланове НВО „Угоститељи Црне Горе“, наведено је у саопштењу ове организације.

Угоститељи су сада у непријатној и неизвјесној ситуацији, јер су готово сви продали аранжмане за дочек.

– Затврање локала током предстојећих новогодишњих и божићних празника удар је све нас који хранимо породице од овог хлеба, а које ће за посљедицу имати гомилање губитака, али и смањење у пуњењу буџете државе – наводе из НВО „Угоститељи Црне Горе“.

Како су за прославе обезбјеђене одређене залихе хране, која ће, по свему судећи пропасти, питају се ко ће надомјестити ту штету.

– Разочарани смо и што надлежни ни овог пута нису имали слуха за нас, па је изостао дијалог са угоститељима, као и много пута до сада. Сигурни смо да би кроз заједничке разговоре могли доћи до компромиса у интересу свих, умјесто што нас поново власт дискриминише и само нас затвара, као да смо ми једини узрок ширења инфекције. Свјесни смо да је здравље на првом мјесту, али морамо напоменути да нико не може себи дозволити луксуз да не ради двије седмице, јер ће ово за многе бити велики удар, због чега ће морати да затворе локале и отпуштају раднике. Апелујемо на Владу да не дозволи затварање угоститељских објеката током празника, али и на надлежне да санкционишу све наше колеге, који не поштују мјере које су на снази, јер је повољна епидемиолошка ситуација у интересу свих. Током празника очекујемо веће промете, што значи и веће приходе по основу пореза, који се сливају у државну касу од које се финансира државна администрација, а затврање ће имати катастрофалне посљедице и за нас и државу. Још једном позивамо надлежне да преиспитају ову одлуку прије него што начине катастрофалну штету и нама и њима – наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here