АНДРИЈА ПРЛАИНОВИЋ ПОТВРДИО ДА ХЕРЦЕГ НОВИ И У ТОКИЈУ ИМА ОЛИМПИЈСКОГ ШАМПИОНА

Ватерполисти Србије, чији је члан и Новљанин Андрија Прлаиновић, остали су олимпијски шампиони! Одбранили су злато из Рија! Изврсни Андрија је још једном потврдио свој играчки квалитет и други пут узастопно освојио олимпијско злато.

Традиција је настављена од Токија 1964. и Божидара Станишића када је у финалу са Мађарима шпански судија Цикоти и саиграчима практично  „отео“ злато до овог нашег врема и нове Олимпијаде у главном граду Јапанa. Олимпијске ватерполо медаље стижу у град под Орјеном. Посебно су нам драга злата Дејана Дабовића 1968., Миодрага Кривокапића1984., два одличја Прлаиновића 2016. и сада 2021. године. Ту су и сребрне медаље Зорана Мустура 1980., Владимир Гојковића и Предрага Јокића 2004. године.

Прлаиновић је са осталим изабраницима Дејана Савића побиједио селекцију Грчке 13:10 (6:3,2:4, 2:23:1). Водила се велика борба током цијелог меча. Стизали су Грци до изједначења. Ипак, српска репрезентација је одиграла фантастично у одбрани, био је феноменалан Бранислав Митровић. „Делфини“ су у нападу погађали када је било најважније и стигли су до побједе! По три гола постигли су Прлаиновић, Мандић и Јакшић, док су по два дали Пијетловић и Филиповић.

Србија је турнир завршила са шест побједа и два пораза у групној фази. Грци су у финалу доживјели први пораз, пошто су претходно имали шест побједа и реми.

Србија је одбранила злато освојено приje пет година у Рију! Овом медаљом су се, на најљeпши могући начин од репрезентације опростили Андрија Прлаиновић, Филип Филиповић, Душко и Гојко Пијетловић, Милан Алексић, те Стефан и Бранислав Митровић.

Хвала, Андрија за још једну новску ватерполо радост!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here