AНДРИЋ: МЕЉИНЕ ДОБИЈА ПРИВРЕМЕНИ ПОНТОН, У ПЛАНУ ИЗГРАДЊА МАНДРАЋА

Од изградње луксузног хотелског здања Лазуре, власници барки у Мељинама као привезиште користе марину у оквиру комплекса, али у овој Мјесној заједници раде на изналажењу бољег рјешења.

Према ријечима предсједника МЗ Мељине Драгана Андрића незгодно је да луксузне јахте вриједне по више стотина хиљада еура дијеле привезиште са старим баркама.

– То су рибарице из прошлог вијека, овакве какве јесу, нажалост, надам се да се рибари неће наљутити. Мислим да би они требало да имају један посебан дио негдје друго, у Мељинама, Зеленици, Херцег Новом… негдје даље, рецимо на Луштици. Пристан се не користи, а то је општина Херцег Нови. Имају и они тунели које је војска некада користила. Зар не може тамо нешто да им се обезбједи, а да се овај ослободи за ексклузивни туризам, јер ово је хотел са пет звјездица – сматра он.

Андрић је казао да ће МЗ Мељине добити као донацију један пластични понтон, који ће служити као привезиште током љетње сезоне.

– То би били првремени, љетњи везови. У сваком случају видјећемо да направимо мандраћ, да би везови били и зимски. Имали смо састанак са представницима компаније Лазуре, а гдје је био и један од власника. Замолили смо их за помоћ, да то урадимо, како би ослободили њихове везове за ексклузивне јахте – наводи Андрић.

Понтон ће бити постављен на потезу између купалишта хотела РР и ушћа Немиле, што је, како је казао Андрић, уписано у план Морског добра, али планска документација за понтон још увијек није комплетирана.

4 COMMENTS

  1. „Мислим да би они требало да имају један посебан дио негдје друго, у Мељинама, Зеленици, Херцег Новом… негдје даље, рецимо на Луштици.“
    Na luštici,da li si ti ozbiljan?Možda je bolja varijanta Luka Bar?
    🤯🤯🤯

  2. Jel ovaj narod normalan , ajde sto ste prodali mandrac strancima i zagradili pristaniste koje je tu vjekovima bilo nego sad mjestane ceras na lusticu !!!! alo jesi li ti normalan kako te nije sramota ???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here