Алекса и Валерија награђени на конкурсу ,,Хероји нашег доба 4“

На међународном литерарном конкурсу Удружења сомборских учитеља ,,Хероји нашег доба“, међу награђеним ученицима из Србије и Хрватске, нашло се и двоје ученика из Црне Горе, из ОШ ,,Илија Кишић“. Валерија Милановић, чији је ментор Горан Дробњак, је трећенаграђена у категорији проза од 1. до 4. разреда. Алекса Радуловић је први у категорији поезија од 5. до 8/9. разреда, а његова менторка је Тамара Комар.

Валерија пише о свом професору виолине који је њен свијет оплеменио и уљепшао звуком, али и открио још један – свијет пчеларства. ,,Жељела бих да се захвалим свим пчелама и пчеларима у име све дјеце на свему што раде за добробит наше планете и нашег здравља и оно што могу да закључим јесте да су они хероји не само нашег, него сваког доба“, пише Валерија.

Алекса Радуловић

Алекса Радуловић се, с разлогом, пита ко су хероји нашег доба и да ли их виђамо на екранима, малим екранима. Своју побједничку пјесму насловио је ,,Тихи хероји“ и посвећује је онима који марљиво раде, далеко од очију јавности, а пажњу читаоца усмјерава на  пчеларе који су тема овогодишњег конкурса, не заборављајући ни мала бића без којих не би било живота на Земљи – пчеле. Пчелари и пчеле ,,у ово смутно време/ у тишини решавају медне проблеме“, поручује Алекса стиховима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here