АКО СЕ СИТУАЦИЈА НЕ ПРОМИЈЕНИ, РИГОРОЗНЕ МЈЕРЕ ОД 1. ДЕЦЕМБРА ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ

Институт за јавно здравље Црне Горе

Након посљедње сједнице Савјета за борбу против короне, Влада Црне Горе је одлучила да, за сада, прописане епидемиолошке мјере остају на снази уз појачан инспекцијски надзор. То је, на редовној конференцији за новинаре саопштио директор Института за јавно здравље, др Игор Галић.

Уколико се, међутим, епидемиолошка ситуација у Црној Гори у наредним недјељама не побољша, Влада Црне Горе размотриће да се од 1. децембра уведе обавеза посједовања Националне дигиталне КОВИД потврде (доказ о вакцинацији или негативан ПЦР који старији од 72 сата или брзи антигенски тест који није старији од 48 сати или доказа о прележаној болести у посљедњих шест мјесеци) за комплетну јавну управу (здравство, просвјета, Управа полиције, Војска…).

Ако се то деси, од 1. децембра, Национална дигитална КОВИД потврда биће нужна и за улазак у јавни превоз, тржне центре, теретане, пословне просторе и пословне зграде у којима дјелатност обављају више од три привредна друштва, односно предузетника и објекти површине преко хиљаду метара квадратних у којима се врши трговина на мало непрехрамбене робе… Присуство свадбама ће се ограничити, уз Националну дигиталну потврду, на четири метра квадратних по једној особи. Новогодишње прославе неће моћи да се организују, ни у унутрашњостима угоститељских објеката ни на отвореном простору без посједовања Националне дигиталне КОВИД потврде по узору на љетошње фестивале.

-Грађане још једном молимо, ако ни због кога, онда због себе лично и својих фамилија да, гдје је обавезно, носе маске и држе одстојање, закључио је он.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here