Абазовић са Марићем: Влада ће помагати наше спортисте, вјерујемо у њихове успјехе

Фото: Влада Црне Горе

Ватерполо је један од спортова у којем увијек можемо очекивати врхунски резултат и Влада Црне Горе је и више него расположена да помогне Ватерполо и пливачком Савезу, кључна је порука предсједника Владе др Дритана Абазовића на састанку са предсједником ВПСЦГ Ђуром Марићем.

-Влада је финансијски помогла и помагаће и даље, како спортске савезе тако и клубове, јер вјерује у њихове успјехе, казао је премијер Абазовић.

Марић је казао да их почетком наредне године чека неколико важних такмичења и првенстава за шта би им добродошла финансијска помоћ.

-Мислим да смо на последњем првенству у Јапану показали квалитет и да имамо добру екипу са којом можемо да постижемо запажене резултате. Први нам је задатак да пођемо на Олимпијаду. Имамо у јануару Европско првенство у Израелу, а у фебруару Свјетско првенство у Дохи. Кроз та два такмичења треба да обезбиједимо учешће на Олимпијади, што не доводимо у питање. С обзиром на скромни буџет Савеза, уздамо се у помоћ Владе, поручио је Марић.

Закључено је да ће се у наредном периоду заједно са министром финансија размотрити све могућности адекватне финансијске подршке ВПСЦГ у сусрет великим такмичењима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here