ИЗБОРИ 2021: ЂУКАНОВИЋ – СВАКО КО МИСЛИ ДОБРО ЦРНОЈ ГОРИ ПОДРЖАЋЕ ЕВРОПСКИ ТИМ У ХЕРЦЕГ НОВОМ

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ 2021.

Предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић на завршној трибини Европског тима за Херцег Нови  је истакао да је добро што су грађани имали прилику да виде алтернативу политици ДПС и да је сваким даном, све већем броју грађана, јасно да ако желе да на изборима гласају за своје добро и добро своје породице, треба да подрже ДПС и њене коалиционе партнере.

Ђукановић је истакао да нико не може оспорити њихова најмање три достигнута стратешка циља у правцу остваривања националних интереса: обнова независности и повратак националног и државног достојанства, успостављање одрживе економија  и очување Црне Горе као грађанског друштва.

Током читавог тог времена, казао је Ђукановић,  Херцег Нови је био високо на мапи интересовања државне политике коју је предводила ДПС. Подсјетио је да је ријешено кључно инфраструктурно питање водоснабдијева од стране Регионалног водовода, да је држава помогла стварање услова за изградњу 7 нових хотела, те да је веома много учињено у дијелу унапријеђења путне инфраструктуре и саобраћајног повезивања. У Херцег Новом је реализована инвестиција Портонови од 820 милиона еура, која већ сада запошљава преко 700 људи и у којој је отворен први и једини хотел „One & Only“ у Европи.

Захваљујући готово двадесетогодишњој власти партија које сада чине парламентарну већину и на државном нивоу, како је рекао Ђукановић, Херцег Нови је стагнирао и сада се налази на репу развоја црногорске обале. Због тога је, поручио је он, од суштинске важности да дође до промјена не само у Херцег Новом, већ и на нивоу државне политике.

Зато се 9. маја не гласа само за развој за европски пут развоја, већ се и гласа против политике која затире Црну Гору, и у којој великосрпски национализам пријети да прогута грађански карактер наше државе, против клеронационализма који има амбицију да од Црне Горе створи средњевјековну теократску државу. Од суштинске је важности, закључио је Ђукановић,  да свако ко мисли добро Црној Гори подржи Европски тим у Херцег Новом, јер ће сваки глас одговорности према државним интересима бити снажан импулс и за Црну Гору у цјелини. „Немам никакву дилему, да ће у финалу, наша политика бити побједничка и у Херцег Новом и у Црној Гори“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here