EP: Crna Gora bez polufinala

Фото: ВПСЦГ

Reprezentacija Crne Gore večeras je u Zagrebu  poražena u četvrfinalu od Italije 14:8 (3:4, 5:0,3:1 3:3) i ostala bez polufinala i šanse da se u nastavku prvenstva bori za medalju i eventualnu vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Vladimira Gojkovića dobili su prvu četvrtinu ali su do kraja utakmice dominirali Italijani.

U drugoj četvrtini reprezentacija Crne Gore je stala, Na drugoj strani razgoropadila se selekcija Aleksandra Kampanje i rešetala mrežu Petra Tešanovića.

Rezultat se iz minuta u minut povećavao i na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 8:4 za Italiju. Malu nadu je vratio Đuro Radović koji je pogodio za 8:5 iz peterca ali je uoči poslednjih osam minuta kod rezultata 11:5 sve bilo jasno osim konačnog rezultata. Iskusni rival sa Apenina rutinski je završio današnju seriju četvrtfinala u glavnom gradu Hrvatske.

Golove za Crnu Goru postigli su: Đuro Radović dva, Jovan Vujović, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić, Dušan Matković i Marko Mršić po jedan.

Najefikasniji u reprezentaciji Italije bio je sa Eduardo Di Soma četiri gola.

Ostali rezultati četvrtfinala: Mađarska-Srbija 15:14, poslije peteraca pošto je u regularnom dijelu susret završen 10:10, Hrvatska Grčka 13:8 i Španija – Rumunija 24:7.

U polufinalu, snage će odmeriti Hrvatska i Mađarska, odnosno Španija i Italija, a selekcija koja stigne do zlatne medalje izboriće plasman na Olimpijske igre u Parizu. Podsećanja radi, Mađarska je već obezbeijdila mjesto na Igrama.

U razigravanju od petog do osmog mesta, snage će odmjeriti Crna Gora i Rumunija odnosno Srbija i Grčka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here