Dabović popravio svoj rekord na Novogodišnjo trci u Portonovom

Rekordan broj učesnika i novi rekord staze obilježili su „Portonovi New Year’s Run 2024“, trku održanu u utorak u prazničnoj atmosferi ovog luksuznog rizorta, u organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi.

Drugo izdanje ove sportsko-turističke manifestacije okupilo je čak 139 trkača iz regiona, ali i iz Rusije, Ukrajine, Turske i Meksika, a pobjednici u apsolutnoj kategoriji su član podgoričkog AK “Sparta”, Novljanin Željko Dabović, i Ksenija Ražnatović iz Podgorice. 

Dabović, koji je i prošle godine bio najbrži (16:16), stazu od 5 km sada je istrčao je za 16 minuta i devet sekundi i postavio novi rekord Novogodišnje trke.  Kao drugoplasirani završio je Rustam Mendubaev iz TK “Budva” (16:38), dok je treći bio Marko Kavaja iz cetinjskog TK “Lovćen” (17:08).

U ženskoj konkurenciji je trijumfovala Podgoričanka Ksenija Ražnatović sa vremenom 21 minut i četiri sekunde, što je 22. rezultat u generalnom plasmanu. Drugo mjesto osvojila je Mirjana Radenović iz Herceg Novog (21:20), a treće Petra Raičević iz Tivta (23:15).

 

Ocjenujući manifestaciju na kojoj je i prošle godine trijumfovao, Željko Dabović je kazao da, iako ima samo pet kilometara, staza uopšte nije naivna.

-Ima dosta uspona i to je otežvalo takmičarima da brže stignu do cilja i da je savladaju. Sa druge strane, sam ambijent sve nas je motivisao da ostvarimo svoje najbolje rezultate. Imam dosta istrčanih trka, ali ovo je jedna od najljepših, izuzetno je lijepa, dobro organizovana, sa publikom duž cijele staze, rekao je nakon  nove pobjede u “Portonovom” Dabović.

Svi učesnici su dobili finišerske medalje, a diplome su uručene najboljima u kategorijama: do 19, od 20 do 29, od 30 do 39, od 40 do 49, od 50 do 59 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnom događaju prethodila je dječija trka, koja je okupila 77 mališana uzrasta od dvije do 13 godina, koji su trčali revijalno na 200, 400 i 800 m. Svi su osvojili medalje za učešće, i dobili poklone od Djeda mraza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here