KSC Diano proslavio punoljetstvo

Velikim novogodišnjim, ali i rođendanskim nastupom, članovi KSC Diano proslavili su u Dvorani Park 18 godina postojanja i rada ovog plesnog studija. Smjenjivalo se na sceni preko 200 plesača, koji su izveli 20 koreografija.

Klub je postao punoljetan, priča direktorica Antonija Novoselac, pa iako su članovi do sada bili odgovorni, od sada moraju biti još odgovorniji.

Antonija Novoselac, direktorica KSC Diano

– Pred nama su novi zadaci, neke nove ideje, koje treba da realizujemo. Što se tiče koncerta, uvijek sam na kraju zbunjena, jer je adrenalin još uvijek prisutan i emocije su intenzivne. Jako je lijep osjećaj kada vidite 200 igrača na sceni, koji su sinhronizovani, uvježbani, disciplinovani i koji ispoštuju sve što im je zadato, pa na kraju sve to izgleda sjajno – ističe ona.

Publika je uživala gledajući čak 20 različitih koreografija.

– Numera koja je otvorila koncert bila je više umjetnički performans, koji je sadržao ples, narednih 19 bile su plesne numere različitih stilova, od savremenog, klasičnog džez baleta, šou densa, od svega po malo – navodi Novoselac.

Od Nove godine, kako je kazala, očekuje da klub konačno pređe u nove, adekvatne prostorije, jer prostor u kojem trenutno rade nije dovoljno velik, dok mnogi upravo zbog ovog problema čekaju da postanu novi članovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here