Promocija izabranih djela Selimira Radulovića

Izabrana djela u sedam tomova istaknutog pjesnika i esejiste Selimira Radulovića biće predstavljena čitalačkoj publici u Herceg Novom sutra (četvrtak, 14. decembar) u 19:00 sati u galeriji “Josip Bepo Benković”.

Selimir Radulović je objavio 11 pjesničkih knjiga, pet knjiga izabranih pjesama i šest knjiga izabranih i novih pjesama. Knjige izabranih Radulovićevih pjesama objavljene su na makedonskom, ruskom, grčkom, njemačkom i engleskom jeziku. Dobitnik je oko 30 nagrada i priznanja, uključujući i Vukovu i Zmajevu nagradu, a povodom njegovog pjesničkog djela objavljena su i dva zbornika radova.

Nakon što su „Srpska književna zadruga“ i „Pravoslavna reč“ objavili 2013. godine izbor njegovih knjiga u pet tomova, u susret 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu „Laguna” je izdala Izabrana djela Semira Radulovića I-VII.

Izabrana djela Selimira Radulovića predstavljaju rekapitulaciju zrelog višedecenijskog stvaralačkog kruga koji je obilježen duhovnim preispitivanjem.

Organizatori promocije su Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi i Crkvena opština topaljsko-hercegnovska, a osim autora, učestvovaće Ivan Negrišorac, Budimir Dubak i Radomir Uljarević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here