IBM: MORSKA KORNJAČA U ZALIVU

Jutros je u unutrašnjem dijelu Bokokotorskog zaliva primijećena Glavata kornjača (Caretta, Caretta), saopšteno je iz Instituta za biologiju mora.

Iz ove ustanove podsjećaju da je nedavno održan prvi sastanak online radne grupe za morske kornjače, koja je formirana na inicijativu SPA/RAC centra, sa ciljem diskusije tematske grupe „morske kornjače“ u skladu sa integrisanim sistemom monitoringa morskog ekosistema prema Barselonskoj konvenciji.

Na sastanku se diskutovalo o radnoj verziji dokumenta pod nazivom „Praćenje i procjena, kriterijumi za praćenje i procjenu osnovnih parametara integrisanog sistema monitoringa morskog ekosistema vezanih za morske kornjače“ koji je pripremljen od strane SPA/RAC kolega. U narednom periodu je planirana korekcija dokumenta na osnovu komentara koji su dati od strane članova radne grupe, kao i drugi sastanak sa ciljem daljeg diskutovanja i rada na pomenutom dokumentu. Predstavnica Instituta za biologiju mora, Univerziteta Crne Gore u ovoj radnoj grupi je dr Slađana Gvozdenović, navode iz Instituta za biologiju mora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here